Новини

Шановні батьки! Оголошення для батьків!

Image001

     Ось уже пройшов місяць дистанційного навчання. Ніхто із нас не був готовий до такого сценарію подій, адже не лише Україна, а й увесь світ сьогодні веде боротьбу проти поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

     Процес дистанційного навчання у школі-інтернаті спортивного профілю організовується через мережу електронного щоденника «Моя школа». Електронний щоденник – це одна з технологій, яка надає можливість комунікації між усіма учасниками освітнього процесу (учнів, вчителів, батьків, адміністрації школи)  в умовах дистанційного навчання. Крім цього, усі педагоги спілкуються з учнями через інші, зручні для учнівства, канали передачі інформації: Zoom, Viber, електронну пошту, через інші групи чи мережі.

     Нагадуємо, що відповідно до листа МОН від 23.03.2020 р. освітній процес під час карантину організовується через технології дистанційного навчання. Учні отримують завдання, навчальні матеріали, відеосупровід, роз’яснення та консультатції.

    Усіх Вас турбує процес ОЦІНЮВАННЯ навчальних досягнень ваших дітей в умовах тимчасового призупинення освітнього процесу, а також процедура ЗАВЕРШЕННЯ навчального року.

     Відповідно до листа МОН від 16.04.2020 р. №1/9-213 «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2010 навчального року» хочемо надати для Вас наступні РОЗ’ЯСНЕННЯ:

  1. Доступ учнів до навчальних матеріалів буде і далі здійснюватися шляхом використання різних засобів обміну інформацією (через електронний щоденник «Моя школа» та інші зручні для учнів мережі).
  2. Адміністрацією школи у травні 2020 р. буде укладено гнучкий графік проведення підсумкових дистанційних перевірочних робіт з метою недопущення перевантаження учнів і раціонального використання часу.
  3. Оцінювання навчальних досягнень учнів за ІІ семестр буде здійснене, враховуючи результати оцінювання під час карантину. Річне оцінювання навчальних досягнень учнів буде здійснене з урахуванням результатів оцінювання за перший та другий семестри навчального року.
  4. На початку 2020-2021 навчального року в 2-11-х класах буде проведено діагностування рівня навчальних досягнень учнів за попередній рік та суттєво збільшено час на узагальнення та закріплення навчального матеріалу, що вивчався у період карантину.
  5. З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19) у 2019/2020 навчальному році МОН та адміністрація школи-інтернату пропонує відмовитися від проведення масових заходів, у тому числі від святкування останнього дзвоника та випускного вечора.
  6. Оформлення свідоцтв досягнень для 1-2 класів, табелів навчальних досягнень учнів 3-8 та 10 класів плануємо завершити не пізніше 15 червня 2020 року, копії яких будуть надіслані електронною поштою або в інший спосіб, з подальшим врученням оригіналу документа у вересні 2020-2021 навчального року.
  7. Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти для учнів 9 класів плануємо завершити не пізніше 15 червня 2020 року. Графік видачі свідоцтв про здобуття базової середньої освіти випускникам 9-х класів буде оприлюднено пізніше з урахуванням необхідності дотримання протиепідеміологічних вимог.
  8. Відповідно до наказу МОН від 30 березня 2020 року № 463, зареєстрованого Міністерством юстиції України 09 квітня 2020 року за № 333/34616, учні 4-х та 9-х класів у 2019-2020 навчальному році звільняються від державної підсумкової атестації (ДПА). ДПА для 4 та 9 класів не буде!
  9. Учні 11-х класів складатимуть ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), відповідно до Календарного плану підготовки та проведення ЗНО 2020 року зі змінами, внесеними на підставі наказу Міністерства освіти і науки України від 06 квітня 2020 року № 480. Чекаємо інформації від Міністерства освіти і науки.

    На численні запити від батьків, також хочемо надати роз’яснення щодо особливостей оцінювання навчальних досягнень учнів під час карантину. Оцінювання є невід’ємною частиною процесу навчання, тому дистанційне навчання не є винятком. У зв’язку з цим повідомляємо:

  • Поточне оцінювання вчителі здійснюють в усній і письмовій формах, застосовуючи такі його види: тестування, практичні, контрольні, діагностичні роботи, дослідницькі та творчі проєкти, есе, усні співбесіди та опитування тощо.
  • Оцінювання результатів навчальної діяльності буде здійснюватись на різних платформах за вибором вчителя та з урахуванням можливостей учнів (На Урок, Classtime, Googl форма, Skype, Zoom, Viber тощо).
  • Результати оцінювання навчальних досягнень будуть повідомлені учням через фіксацію в електронному щоденнику або будуть надіслані в індивідуальному порядку шляхом використання одного із засобів зв’язку (електронної пошти, смс-повідомлення, повідомлення в одному з месенджерів, повідомлення по телефону тощо).
  • За відсутності засобів Інтернет-зв’язку, зворотній зв’язок може підтримуватися в телефонному режимі, а виконані завдання пересилатися поштою.
  • Під час організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій навчання в умовах карантину ПІДСУМКОВЕ оцінювання (тематичне, семестрове та річне) буде здійснюватися віддалено, із використанням цифрових технологій для всіх здобувачів освіти.
  • Підсумкова оцінка за семестр буде виставляється з урахуванням результатів поточного, тематичного оцінювання, оцінювання різних видів мовленнєвої діяльності, отриманих учнями під час дистанційного навчання та до його початку.

     У разі виникнення додаткових запитань, будемо надавати офіційні роз’яснення через електронний щоденник «Моя школа». Тому велике прохання слідкувати за оновленням інформації. Давайте разом будемо підтримувати, мотивувати НАШИХ дітей, щоб успішно завершити навчальний рік.

     Бажаємо усім ВАМ міцного здоров’я! Бережіть себе та свої родини!

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається